Het functioneel inrichten van een klein huis

Is jouw huisje of appartement wat aan de kleine kant en heb je moeite met het inrichten hiervan. Wij zetten wat tips op een rij die je kunnen helpen bij het functioneel inrichten. Wij zorgen voor genoeg inspiratie die functioneel en sfeervol zijn. Ze staan hieronder voor je op een rij.

Denk aan de kleuren

Voordat je echt aan het inrichten gaat beginnen is het belangrijk om goed na te denken over de kleur(en) van de muren en het plafond. Maak hierbij gebruik van lichte tinten. Deze maken de ruimte groter dan wanneer je donkere kleuren gebruikt. Wil je toch een fellere kleur op de muren? Dat kan! Gebruik die dan voor een wat kleinere muur of een deel van een grote muur. Vergeet niet dat je de ruimte nog kunt aankleden met kleur in de vorm van andere meubels, kussens of decoratie.
Naast de muren kan het ook slim zijn om een lichtere vloer te leggen. Ook dit kan helpen aan het groter en lichter maken van de ruimte.

Ga het functioneel inrichten

Maak gebruik van meubels die ook een echte belangrijke functie hebben. Zoals een tafel, stoelen en een bank. Deze kun je gewoonweg niet missen. Wanneer je goed kijkt naar wat je echt nodig hebt worden er minder onnodige spullen aangeschaft. Vaak worden ruimtes namelijk aangekleed met een krukje, een poef of mandje. In een kleine ruimte komen deze al snel in de weg te staan.
Wanneer je nog een stapje verder wilt kan er gedacht worden aan een uitschuifbare tafel. Genoeg ruimte voor wanneer je met z’n tweeën bent. Krijg je bezoek, dan schuif je hem uit.

Planken aan de wand

Wanneer je gebruik maakt van de wand staat het sowieso niet in de weg op de grond. Dit creëert weer meer ruimte voor andere meubels. Wandplanken dragen goed bij aan het functioneel inrichten van een kleine ruimte. Je kunt er zelfs meerdere van onder elkaar plaatsen. Een goede oplossing wanneer je bijvoorbeeld een boekenwurm bent. Geen boekenkast meer nodig.
Het is niet alleen handig in gebruik voor functionele doeleinden. Je kan het ook gebruiken om het leuk aan te kleden met plantjes of andere accessoires. Voor de afwisseling.

Opbergruimtes

Om ervoor te zorgen dat onnodige spullen niet meer in de weg staan kun je gebruik maken van opbergruimtes. Ruimtes waarvan je eigenlijk nauwelijks weet dat ze er zijn of waar je bijna niet naar omkijkt. Vanaf nu wel! Tegenwoordig heb je genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld een bed met lades eronder. Dit is erg handig, want het staat niet in de weg en creëert veel ruimte om op te bergen die anders toch niet gebruikt wordt.

Ruimtes maken

In een kleine ruimte kan het prettig zijn om overzicht te creëren. Dit kun je doen door zelf afzonderlijke ruimtes te maken. Heb je toevallig een studio waarbij de eethoek naast het bed staat? Geen probleem! Dit kan makkelijk van elkaar gescheiden worden met een kast. Je kunt dit ook doen door de rug van de bank naar bijvoorbeeld de eethoek toe te plaatsen. Op die manier zorg je ervoor dat de ruimte bij de bank en eigen ruimte wordt en niet meer aansluit op de eethoek.
Nog een voordeel hieraan is dat je een knus interieur kan maken. Het creëert meer afstand tussen de verschillende ruimtes, maar binnenin deze ruimtes kan het wat dichter op elkaar staan en kan alles naar elkaar toe gericht worden geplaatst.

Met deze kennis kom je al een heel eind met het functioneel inrichten van je huis of appartement. Het hoeft niet alleen bij interieur te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *